Podceňujete reakciu ľudí, odkázal vláde E. Jakab

13.12.2012 Bratislava

Bratislava 12. decembra (TASR) - Vládny kabinet pod vedením Roberta Fica (Smer-SD) nevie, ako ďalej pri konsolidácii. Dôkazom je podľa nezaradeného poslanca NR SR Daniela Lipšica spôsob konsolidácie verejných financií v nasledujúcom roku.

"Vláda siaha na peniaze, ktoré sa mali používať až v budúcnosti," reagoval v dnešnej rozprave k štátnemu rozpočtu s odvolaním sa na skresanie odvodu do druhého piliera. Dodal, že kabinet tiež presadil zvýšenie daní, nedokázal však zabezpečiť ich lepší výber.

Jeho kolega z opozičných lavíc Elemér Jakab (Most-Híd) upozornil, že pripravované zmeny v daňovej, odvodovej, poplatkovej politike sa dotknú všetkých, od novorodencov až po dôchodcov. Opatrenia tak odrádzajú ľudí od poctivej práce, čím nepriamo podporia rozmach čiernej ekonomiky.

"Podceňujete reakciu ľudí. Ťarchy, ktoré hodíte na ľudí, ich nebudú podporovať, aby poctivo pracovali," zdôraznil. S presvedčením dodal, že človek, ktorý vymyslel celú filozofiu budúcoročného štátneho rozpočtu, nemal predstavu, ako a z čoho ľudia na Slovensku žijú.
 

Vyberte región